Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Nature Treasures

Τελευταία ακούμε συχνά τον κόσμο να ψάχνει και να ψάχνεται για υγιεινές και οικολογικές τροφές.
Για άλλη μια φορά η φύση είναι εδώ για μας και μας προστατεύει.
Θα σας παραθέσω μερικά από τα φυσικά προϊόντα που έχουν κάνει μεγάλο "μπαμ" και η μαμά μου δεν έχει αφήσει ούτε ένα που να μην το δοκιμάσει.

  • Koji Berries
Αλλιώς το αποκαλούν μούρο της ευτυχίας. Κατάγεται από τα μακρινά Ιμαλάια και πλέον καλλιεργείται και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι το πρώτο αντιοξειδωτικό φρούτο και βοηθά στην καταπολέμηση της γήρανσης, της αϋπνίας και της αμνησίας. Βοηθά στις δίαιτες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και ακούγεται έντονα πως καταπολεμά και κάποιες μορφές καρκίνου.
Πρέπει να καταναλώνουμε 10-30 γρ. ημερησίως μόνα τους ή με χυμό.
Χμ...και γιατί όχι να μην αποκτήσουμε ένα τέτοιο ευεργετικό φυτό στο μπαλκόνι μας;


  • Λιναρόσπορος
Στην Ευρώπη έχει τη φήμη ως το αρχαιότερο φυτό πηγής οξέων και ιατρικό φυτό.
Οι γιατροί υποστηρίζουν πως ο λιναρόσπορος καθώς και το λάδι του είναι το σημαντικότερο συμπλήρωμα για την υγεία μας. Βοηθά στην πέψη, στα μαλλιά μας και στα μάτια. Η αναλογίες κατανάλωσης διαφέρουν αναλόγως τη χρήση και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ή να ανατρέξετε σε έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο.


  • Σπιρουλίνα
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φυτό, ένα βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού. Χρησιμοποιούνταν από τους Ατζέκους πριν αιώνες αφού είχαν διαπιστώσει ότι είναι από τις πληρέστερες τροφές. Η NASA χαρακτήρισε την σπιρουλίνα ως την τροφή του μέλλοντος. Είναι η σπουδαιότερη πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών Ε, Β12, αμινοξέων, μετάλλων κτλ. Έρευνες έδειξαν ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Στην αγορά βρίσκει κανείς την Ελληνική σπιρουλίνα από την Νιγρίτα Σερρών και από τη Χαβάη. Πωλείται σε διάφορες μορφές ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

At least.....Thanks a lot NATURE!!!!

Today I Love Me!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου